Araştırma
Araştırma / Kütüphane

İzmir Bakırçay Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 2018 yılında Seyrek Kampüsünde kurulmuştur. 2020 YÖK İzleme ve Değerlendirme Genel Raporuna göre kişi başına düşen kitap sayısıyla Devlet Üniversiteleri arasında birinci olan merkez kütüphane; eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde birinci derecede görev yapan ve bunun için gerekli bilgi kaynaklarını bünyesinde toplayıp kullanıcılarının hizmetine en iyi şekilde sunmayı hedefleyen bir bilgi merkezidir.

Kütüphane, 1.650 m² kapalı alana ve 300 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. İzmir’in ilk Engelsiz üniversite ödülüne sahip Üniversitemiz, görme engelli ve az gören kullanıcılarımız için 1 adet tam donanımlı sesli/ altı nokta kabartmalı ve büyütmeli çalışma istasyonuna sahiptir.



Kütüphanenin dermesi, tüm akademisyen ve öğrencilerimizin bilgi kaynağı ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilip güncellenmektedir ve uluslararası standartlara sahip olan Türkiye’deki üniversite kütüphaneleri arasında en yaygın kullanıma sahip olan YORDAM akıllı kütüphane sistemi kullanılmaktadır. Kitapların sınıflaması “Library of Congress” sınıflama sistemine doğrultusunda yapılmakta ve tüm kitapların kataloglamasında AACR2 (Anglo American Cataloging Rules II) kullanılmaktadır.

TUBİTAK ULAKBİM aracılığı sunulan veritabanlarına erişim imkânı bulunmaktadır. Ayrıca kullanıcılarımız kampüs içerisinde abone, deneme ve açık erişim veritabanlarına kütüphanemiz aracılığıyla rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Tüm bu hizmetlere kampüs dışından (Vetis) ulaşmak da mümkündür.
İzmir Bakırçay Üniversitesi Merkez Kütüphanesi hakkında detaylı bilgi için: https://kutuphane.bakircay.edu.tr/