Üniversitemizde öğrenci ve personelin sağlıklı, hijyenik, lezzetli ve kaliteli beslenmesi amaçlanmaktadır. Öğrenci ve personeline kaliteli yemek sunulmaktadır. 600 m² öğrenci ve 300 m2 personel yemekhanesi bulunmaktadır. Tüm üretim faaliyetleri yerleşke içerisindeki yemekhanede yapılmaktadır. Yemek hizmeti, öğrencilerin sahip olduğu çipli kartlara, yemek satış noktalarından ve web üzerinden bakiye yüklemesi yapılması ile gerçekleştirilmektedir. Ayrıca kampüs içinde bulunan kantin ve kafeteryalar ile hizmet verilmektedir.

Sağlık Hizmetleri Birimi, Seyrek yerleşkemizde yer alan revirde bir hemşire ile hizmet vermektedir. Kurumda hemşirelik girişimleri ile karşılanabilecek sağlıkla ilgili ihtiyaçlar belirlenmekte, planlanmakta ve uygulanmaktadır. Ayrıca birimimize müracaat eden personel ve öğrencilerimize sağlıkla ilgili danışmanlık yapılmaktadır. Üniversitemiz revirinden, sağlık güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın direk ve ücretsiz hizmet alınabilmektedir.

İzmir’in Engelsiz İlk ve Tek Devlet Üniversitesiyiz. “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” sloganları ile yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyokültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlayan “Yeni YÖK” tarafından 15 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Engelsiz Eğitim Çalıştayı’nda üniversitemiz ‘’Mekanda Erişim’’ bayrak ödülü almaya hak kazanmıştır.

Üniversite bünyesindeki spor tesislerinde, öğrencilerimizin boş zamanlarını verimli olarak değerlendirmeleri önde gelen amaçlarımızdan birisidir. Öğrencilerimizin bedensel ve ruhsal gelişimlerini sağlayabilmeleri, ileriye dönük dostluklar kurabilmeleri spor faaliyetleri kapsamında önem kazanmaktadır.

Açık Alan Spor Tesisleri: Futbol, Voleybol, Basketbol ve Kort Tenis

Kapalı Spor Salonu ve Kapalı Fitness Tesisleri: Voleybol, Basketbol, Pilates, Fitness, Masa Tenisi ve Langırt

Seyrek yerleşkesinde 600 kişilik tam akustik sistemli, iki katlı Konferans Salonu, 150 kişilik Sinema Salonu ve amfi tiyatro ile her türlü ulusal ve uluslararası kongre, seminer, toplantı, panel, kurs, konferans, konser, tiyatro ve sergi gibi etkinlikler için tam donanımlı hizmet sunulmaktadır.

Üniversitemiz bünyesinde farklı alanlarda faaliyet gösteren 15 öğrenci kulübü bulunmaktadır.

Araştırma ve eğitime en önemli destek birimi olan İzmir Bakırçay Üniversitesi Kütüphanesi, modern teknolojilerden faydalanarak engelsiz bir kütüphane olma yolunda, öğrencilerin, akademisyenlerin ve toplumun ihtiyaç duyduğu bilgiye kolay erişmesini sağlamaktadır. Bilgiyi hizmet verdiği kitleye, çağdaş teknolojileri de kullanarak, hızlı ve ekonomik şekilde, zaman ve yerden bağımsız olarak sunmaktadır.