Uluslararası Öğrenciler

Başvuru ve kabul öncesinde tüm öğrencilerin Türkiye'ye giriş yapmak için ülkelerine özgü vize işlemlerini incelemeleri tavsiye edilir. Gerekli bilgiler bu  linkte bulunabilir. 

Vize için gerekli belgeleri öğrenmek ve almak/göndermek her öğrencinin bireysel sorumluluğundadır. İzmir Bakırçay Üniversitesi UİDPK, Büyükelçiliklerde daha doğru ve eksiksiz bilgi bulunduğundan vize için danışmanlık sağlayamaz; ancak, Büyükelçilik veya öğrenci tarafından talep edilmesi halinde vize başvurusu için gerekli olan kabul belgesi sağlanabilir.

Türkiye'ye giriş için vize almak isteyen öğrencilerin gerekli belgelerle birlikte en yakın Türk Konsolosluğuna/Büyükelçiliğine başvurmaları gerekmektedir. Büyükelçilikler ve Konsolosluklar listesi bu  linkten görüntülenebilir.

Daha fazla bilgi için size en yakın Türk Büyükelçiliği/Konsolosluğu ile iletişime geçmeniz zorunludur.

OTURMA İZNİ

Vize durumu ne olursa olsun (öğrenci/vizesiz), gelen tüm öğrencilerin Türkiye'ye geldikleri tarihten itibaren bir ay içinde Oturma İzni için online başvuruda bulunmaları gerekmektedir. 

İkamet İzni İçin Gerekli Evraklar

1. Online Başvuru: Tüm gelen öğrenciler, Türkiye'ye geldikleri tarihten itibaren bir ay içinde bu linkten İkamet İzni için online başvuruda bulunmalıdır.

2. Öğrenci Belgesi: Her öğrenci için İzmir Bakırçay Üniversitesi tarafından hazırlanacaktır.

3. Sağlık Sigortası: Tüm başvuru sahipleri, randevu sırasında geçerli bir sağlık sigortası ibraz etmek zorundadır.

4. Konaklama bilgileri:

  a. Kira sözleşmesi (noter onaylı): Dairenin sözleşmesini imzalayan öğrenci ise noter tarafından onaylanmış kira sözleşmesi randevuya götürülmelidir. 

  b. Kira sözleşmesi (noter tasdikli) + sözleşme sahibi tarafından yazılan teyit belgesi (noter tasdikli): Öğrenci daireyi başka biriyle paylaşıyorsa, sözleşmeyi imzalayanın noter tasdikli teyit belgesi vermesi gerekir.

6. Dört adet fotoğraf: Başvuru sahibinin adı ve soyadı arkalarına yazılmalıdır.

7. Pasaport

8. Pasaport fotokopisi: kimlik bilgileri sayfası, Türkiye vize sayfası ve damgalı tüm sayfalar kopyalanmalıdır.

9. Başvuru ücreti