Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti, ağırlıklı olarak Batı Asya’daki Anadolu’da, bir kısmı da Güneydoğu Avrupa’daki Balkanlar’da yer alan bir ülkedir. Kuzeybatıda Yunanistan ve Bulgaristan ile; kuzeyde Karadeniz ile; kuzeydoğuda Gürcistan ile; doğuda Ermenistan, Azerbaycan ve İran ile; güneydoğuda Irak ile; güneyde Suriye ve Akdeniz ile; batıda Ege Denizi ile sınırlarını paylaşır. Ankara Türkiye’nin başkenti, İstanbul ise en büyük şehri ve finans merkezidir. Gelişmekte olan ve büyüme lideri ekonomiler arasında sınıflandırılan ekonomisi, nominal GSYİH’ye göre dünyanın yirminci, SAGP’ye göre ise on birinci ülkesidir. Birleşmiş Milletler’in kurucu üyesi, NATO, IMF ve Dünya Bankası’nın erken dönem üyesi ve OECD, KEİ, İİT ve G-20’nin kurucu üyesidir. 1950’de Avrupa Konseyi’nin ilk üyelerinden biri olan Türkiye, 1963’te AET’nin ortak üyesi oldu, 1995’te AB Gümrük Birliği’ne katıldı ve 2005’te Avrupa Birliği ile katılım müzakerelerine başladı.

Türkiye, Türk, Anadolu, Osmanlı (hem Greko-Romen hem de İslam kültürlerinin devamıydı) ve Osmanlı İmparatorluğu’nun Batılılaşmasıyla başlayan ve günümüzde de devam eden Batı kültür ve geleneklerinin çeşitli unsurlarının bir karışımı olan çok çeşitli bir kültüre sahiptir. Bu karışım aslında Türklerin ve kültürlerinin Orta Asya’dan Batı’ya göçleri sırasında yollarına çıkan halklarla karşılaşması sonucu başlamıştır.

Türkiye’de turizm 21. yüzyılda neredeyse her yıl artmıştır ve ekonominin önemli bir parçasıdır. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı şu anda Turkey Home projesi kapsamında Türk turizmini desteklemektedir. Türkiye, özellikle Almanya ve Rusya olmak üzere Avrupa’dan gelen en yüksek yabancı ziyaretçi yüzdesiyle dünyanın ilk on varış ülkesinden biridir. 2019 yılında Türkiye, 51.2 milyon yabancı turistin ülkeyi ziyaret ettiği uluslararası turist sayısı açısından dünyada altıncı sırada yer aldı. Türkiye’de 19 UNESCO Dünya Miras Alanı bulunmaktadır. Türkiye, dünyada üçüncü sırada yer alan 519 Mavi Bayraklı plaja ev sahipliği yapmaktadır.

Daha fazla bilgi için Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesini ziyaret ediniz;

https://goturkiye.com/

https://www.ktb.gov.tr/?_dil=2