Uluslararası Öğrenciler
Uluslararası / Uluslararası Öğrenciler / İzmir Bakırçay Üniversitesi

İzmir Bakırçay Üniversitesi, 20.08.2016 tarih ve 6745 sayılı kanun ile kurulmuştur. Dört yıla yakın bir geçmişi olan üniversitemiz, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile Adalet Meslek Yüksek Okuluna, yeni kurulan Tıp Fakültesi de eklenerek 850’ye yakın öğrenci ve “Özel bir Devlet Üniversitesi” sloganı ile 2018 yılında eğitime başlanmıştır. Yürütülen çalışmalar ile daha sonraki yıllarda Hukuk Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği, Tarih, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (İngilizce), Dil ve Konuşma Terapisi ile Odyoloji Bölümlerinin yanı sıra Menemen Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Sulama Teknolojisi ile Laborant ve Veteriner Sağlık Programlarına öğrenci alınan üniversitemiz, 2020-2021 akademik yılına dört yeni program ve yaklaşık 4000 öğrenci ile başlamış bulunmaktadır.

Üniversitemizin sahip olduğu bir özellik, İzmir’de engelli dostu olan ve turuncu bayrağa sahip tek devlet üniversitesi olmasıdır. Engelsiz Üniversite unvanı, kampüs içinde engelli öğrenci ve personel için planlanan ve uygulanan hizmetleri ifade eder. Öğrenci ve personel hareketliliği ile ilgili olarak, her öğrenci ve personele ayrım gözetmeksizin fırsat eşitliği sağlamak ve her akademik birimin değişim programlarına katılımını sağlamak önceliğimizdir.

Üniversitemiz, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşam açısından öğrenci ve akademisyenler için Türkiye’nin en yaşanılası yerlerinden biri olan Ege’nin incisi İzmir’de yer almaktadır.

Üniversitemizi ziyaret eden uluslararası akademisyenlerin ve öğrencilerin çok kültürlü ve kapsayıcı bir uluslararası kampüs yaşamı inşa etmede önemli bir rolü olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin akademik, sosyal ve kültürel bilgi alışverişinde bulunarak akademik ve mesleki deneyimlerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla dünyanın farklı üniversiteleri ile ikili protokoller imzalamayı teklif ederiz.

Click Here To Get To Know The International Relations Coordinatorship!  
Click Here To Get To Know The International Relations Coordinatorship 2!  
Click Here To Get To Know The International Trade And Business Department!  
Click Here To Get To Know The Management Information Systems Department!  
Click Here To Get To Know The Department Of Economics!  
Click Here To Get To Know The Business Management Department!  
Click Here To Get To Know The Department Of Computer Engineering!  
Click Here To Get To Know The Department Of Industrial Engineering!  
Click Here To Get To Know The Department Of Biomedical Engineering!  
Click Here To Get To Know The Department Of Electrical And Electronics Engineering!  
Click Here To Get To Know The Geography Department!  
Click Here To Get To Know The History Department!  
Click To Get To Know The Psychology Department!