Akademik ve İdari Personelimiz İçin Coronavirüs Tedbirleri Hakkında Bilgilendirme

Üniversitemizin Değerli Akademik ve İdari Personeli;

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13.03.2020 tarih ve 73112577-000-E.21113 sayılı duyurusu gereğince, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Covid-19 virüs salgını nedeniyle Üniversitemizde alınacak önlemler ve sürecin etkin ve dinamik olarak yürütülebilmesi için konu hakkında aşağıdaki hususları bilgilerinize sunarız;

- Akademik ve İdari personelimizden, rektör, rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu müdürleri hariç olmak üzere 60 yaş üzerinde bulunanlar ile hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar ve Sağlık Bakanlığının belirlediği dezavantajlı gruplarda bulunan (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) personelimiz 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün süreyle idari izinli sayılacaklardır. Bu kategorilerde idari izinli sayılan personellerimiz birimlerine dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.
- Bunun dışında okul öncesi ve ilköğretim döneminde çocukları bulunan kadın akademik ve idari personelimiz yıllık izin haklarını kullanabilirler. Yıllık izin hakkı bulunmayan personelimiz ise talepleri halinde mazeret izni kullanabileceklerdir. Akademik ve idari personellerimizin başvurularını; bağlı bulundukları birimlerine 17 Mart 2020 mesai bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Bunun dışında görevlerin aksatılmaması koşuluyla yıllık izinler de kullanılabilecektir.
-Kurumumuzda görev yapan akademik ve idari personellerin yurtdışı çıkışları ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur. Zorunlu ve ivedi durumda bulunanların talepleri Üniversite Yönetim Kurulunca değerlendirilecektir.
-Yurtdışında bulunan akademik ve idari personelimiz, yurda dönüş tarihinden itibaren 14 gün evde tecrit oldukları sürede idari izinli sayılacaklardır.
-Öksürük ve ateş belirtilerine sahip olan personellerimizin Üniversitemiz Revirine başvurmaları gerekmektedir.
-Üniversitemiz birimlerinde kısmi zamanlı olarak çalışan öğrencilerin çalışmalarına ikinci bir duyuruya kadar ara verilmiştir.
-Üniversitemiz Kütüphanesi, kapalı spor salonları ve kapalı alanlarında bulunan kafeteryalar ikinci bir duyuruya kadar hizmete kapatılmıştır.
- Alınan önlemler tedbir amaçlıdır, kararların amacına ulaşması için sürecin akademik ve idari personelimizce sükûnetli ve dikkatli bir şekilde sürdürülmesi gerekmektedir. Bu kapsamda münferit söylem ve uygulamalara yer verilmemelidir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.

İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğü