Hayvan Dostlarından Üniversitemize Ziyaret

Menemen Belediyesi Başkan Danışmanı Bayram Görer, veterinerlik hizmetleri sorumlusu Tunahan Çoban ve Hayvan Hakları Federasyonu İzmir Temsilcisi Esin Önder ile birlikte Üniversitemiz Hayvan Dostları Topluluğu Yönetim Kurulu Üyeleri üniversitemizi ziyaret ettiler.

Heyet Üniversitemizi ziyaretlerinde Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa BERKTAŞ tarafından kabul edildi.  İzmir’in ilk ve tek engelsiz devlet üniversitesi ve mekânda erişim alanında turuncu bayrak ödülüne sahip olan üniversitenin, ülkemizin ekolojik ve ekonomik yönden kendine yeten ilk üniversite olmasını amaçladıklarını ifade eden Rektörümüz, doğa ve hayvan dostu olma çabalarından, güneş ve rüzgar enerjisine kadar kampüsümüzün bir çok özelliğinden bahsetti. Gerçekleştirilen görüşmede, Hayvan Dostları Topluluğumuz ile birlikte yerleşkemiz çevresinde bulunan kulübeler aracılığı ile sessiz dostlarımıza barınma imkânı sunulması ile günlük artan yemeklerin sokak hayvanları ile paylaşılacağı projenin detayları görüşüldü.

Ayrıca bu proje kapsamında Menemen Belediyesi veterinerlik biriminin de hasta hayvanların ambulans ile alınarak tedavi, kısırlaştırma ve aşı işlemlerinin gerçekleştirilmesi konusunda destek vermesi kararlaştırıldı. Öğrencilerimizin hayvan hakları konusunda bilgilendirilmeleri amacı ile duyuruların artırılması ve konferansların düzenlenmesi konularının da görüşüldüğü toplantıda Rektörümüz tarafından, önümüzdeki süreçte açılacak veteriner kliniği ile bu alanda sağlık hizmeti planlandığı da ifade edildi.

Değerli heyete, nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.