Menemen Belediyesi Kubilay Kültür Merkezi Üniversitemize Tahsis Edildi

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa BERKTAŞ, Rektör Yardımcılarımız Sn. Prof Dr. Tuncer ASUNAKUTLU ve Sn. Prof. Dr. Abdulkadir HIZIROĞLU ile birlikte Menemen Belediye Başkanı Sn. Serdar AKSOY’u makamında ziyaret ettiler ve istişarelerde bulundular. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy yönetiminde gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında Menemen Belediyesi’ne bağlı Kubilay Kültür Merkezi’nin Üniversitemize 25 yıllığına tahsisi oylandı. Olağanüstü meclis toplantısında; Üniversitemiz ile Menemen Belediyesi arasında imzalanacak olan protokol ile Ziraat Fakültesi’nin Menemen’de faaliyet göstermesine ilişkin görüşmeler yapıldı.

Meclis toplantısına katılım göstererek sunum yapan Rektörümüz meclis üyelerinden destek aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa BERKTAŞ “Olağanüstü toplanan meclisi saygı ile karşılıyorum. Bölgemiz adına önemli bir ana tanıklık ettiğimizi düşünüyorum, Hem Menemen’e hem de İzmir'in kuzeyine farklı bir soluk getirecek iki fakülteyi kazandırabiliriz. Menemen merkeze sosyokültürel zenginlik getirecek, ekonomisine katkı sağlayacak, hem de tarım ve hayvancılık alanında ihtiyaçların karşılandığı bir kurumu kazandıralım diye başkana teklif ettik; sağ olsun başkanımız da bizi kırmadılar ve bu konudaki teklifi meclise getirilebileceğini, uygun görülmesi halinde bize tahsis edilebileceğini belirttiler.” dedi.

Menemen Belediyesi Kubilay Kültür Merkezi’nin 25 yıl süreyle Üniversitemize tahsisi belediye meclis tarafından uygun görülerek İzmir Bakırçay Üniversitesi Ziraat Fakültesinin Kubilay Kültür Merkezi’nde faaliyete başlayacağı açıklandı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise oy birliği ile kabul edilen yasa hakkında şu ifadeleri kullandı:  “Bu karar tarihi bir adımdır. Rektörümüze, bürokratlara ve tüm siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bu karar; Menemen’in öğrenci kenti olması noktasında çok önemli ve tarihi bir adımdır. Menemen için çok özel bir karardır. 2500 öğrencinin ilk aşamada gelmesini planlıyoruz. Menemen artık bir öğrenci kenti olarak anılacaktır."

Alınan kararın Üniversitemiz ve bölge için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.