Üniversitemizde Akademik Kurul Düzenlendi

Akademik yıl açılış niteliği de taşıyan Akademik Kurul, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa BERKTAŞ'ın başkanlığında Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Üniversitemizin akademik ve idari personelinin katılımıyla gerçekleştirilen kurul saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Üniversitemizin tanıtım filminin de öncelikle gösterildiği kurulda sırasıyla Üniversitemizin Genel Sekreteri Doç. Dr. Kadir Hızıroğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ve Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu ile Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Berktaş konuşma yaptı.

İlk olarak söz alan Doç. Dr. Kadir Hızıroğlu, kurumumuz hakkında sayısal bilgilerin de paylaşmasının yanı sıra istatistiki veriler eşliğinde Üniversitemizde bugüne kadar başarıyla yürütülen idari işler hakkında personelimizi bilgilendirdi.

Hızıroğlu’nun ardından söz alan Prof. Dr. Ahmet Emin Erbaycu sorumlu olduğu birimlerde bugüne kadar yönetilen ve başarıyla sonuçlandırılan görevler hakkında bilgiler verdi. Bahsedilen birimlerdeki personellerin öz veriyle çalıştığını vurgulayan Erbaycu, herkesin elinden gelen en iyi katkıyı vermesi sayesinde başarıya ulaşabildiklerinin mesajını verdi.

Erbaycu’nun ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu da benzer bir şekilde sorumlu olduğu birimlerdeki işleyişler hakkında bilgiler vererek başarılı hizmetlerinden dolayı personellere teşekkürlerini iletti. Ayrıca, Bologna ve Erasmus süreçlerine değinen Asunakutlu, bu süreçlerin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü açıklayarak ilerleyen dönemlerde personel ve öğrencilerimizin değişim programlarına katılabileceklerini müjdeledi.

Asunakutlu’nun ardından personele seslenen Rektör Prof. Dr. Mustafa Berktaş üniversitemizin ikinci yaş gününü henüz kutlamış olmanın mutluluğunu dile getirerek üniversitemizin eğitim, ekonomi, ekoloji ve toplumsal sorumluluk projeleri ile ulusal ve uluslararası ilişkiler açısından ülkemiz yüksek öğretimi için ilk sayılabilecek özelliklerle donatılmak üzere kurgulandığını vurguladı.

Nitelikli İnsan Gücüne Farklı Bir Yaklaşım

Üniversitemiz kurgusunun ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücüne katkıda bulunmak üzerine inşa edildiğini ifade eden Rektör Berktaş, lisansüstü eğitime önem veren, her programda ülkemizin ve insanlığın ihtiyaç duyduğu önemli bir alanda derinlemesine araştırmalar yaparak söz sahibi olabilen bir üniversite olmayı hedeflediğimizin altını çizdi. Konuyla ilgili olarak Berktaş; ‘’Üniversitemiz, lisans eğitiminde akredite programları uygulayan, mesleki eğitimde teorik ve uygulamalı alanlarda gerekli olan yetkinliklerle donatılmış, kişilik özellikleri ile özgüven sahibi, etik ve ahlaki değerlere bağlı, yöneticilik ve liderlik yönlerini geliştirmiş, mezun olduktan sonra iş arayan değil işveren özelliği kazanmış bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.’’ dedi.

İyi İnsanlar İyi Çevrelerde Yetişir

Bahsedilen hedefe öğrencilerimizin daha yüksek bir oranda ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla yakın zamanda kampüsün spor alanları, kütüphane ve kafeler başta olmak üzere her açıdan tüm boyunca kullanılabilmesinin planlarının yapıldığını müjdeleyen Berktaş, akademisyenlerimizin de iyi insanlar olarak öğrencilere rol model olmalarını önemsediklerine de dikkati çekti. ‘’Biz iyi insanların iyi çevrelerde yetişeceğini biliyor, buna inanıyor ve bunu inşa ediyoruz.’’ diye konuşan Berktaş, sistemi buna göre kurguladıklarını kaydetti.

Ekonomik Açıdan Bağımsız Üniversite

Üniversitemizin 10-15 yıllık bir kurulum süreci sonunda, sağlık alanında ihtisaslaşmış bir üniversite olacağını dile getiren Berktaş, sağlık turizmi ve sağlık teknolojisi alanına yapılacak yatırımlar ile ekonomik açıdan bağımsız ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir üniversite inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ekolojik Kampüs, Çevreci Üniversite

Yeşil kampüs projesine de değinen Berktaş, her alanda çevreci yaklaşımları benimsediklerini belirterek ‘’kendi enerjisini üreten, yağmur suları ve taban suyunun depolanması ile içme suyu dışında kaynak sularını kullanmayan, organik atıkları değerlendirerek kendi gübresini üretebilen ve doğaya sıfır atık bırakan, tüm binaları enerji verimliliği sertifikasyonu özelliği taşıyan bir kampüs konumuna gelinecektir.’’ dedi. Berktaş ‘’Bununla bütünleşik olarak bir taraftan eğitimin her alanında çözümleyici yazılımlar ve otomasyon sistemlerinin kullanılması ile dijital kampüs projesi; sulama, aydınlatma, ısınma ve soğutma işlemlerinin tam otomatize edilerek yapılması noktasında da akıllı kampüs projesi hayata geçirilecektir.’’ diyerek konuşmasını sürdürdü.

Kurulun son bölümünde Berktaş, Rektör Yardımcıları ve Genel Sekreterimizi de tekrar kürsüye davet etti ve üniversite yönetimi olarak personelin görüş, öneri ve temennilerini dinledi. Oldukça verimli geçen bu bölümde sırayla söz alan personeller üniversitemiz hakkındaki talep ve önerilerini Rektörümüze iletme fırsatı buldular. Personelden gelen talepleri ilgiyle dinleyen üniversite yönetimimiz istek ve önerileri çözüme ulaştırmak için gerekli notları aldı. Fikir alışverişinin yapıldığı son bölümün ardından Berktaş bütün personele teşekkürlerini ileterek oturumu sonlandırdı.