Öğretim Üyemizden Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Seminer

İzmir Bakırçay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu tarafından 5-6 Eylül 2019 tarihlerinde Ankara’da T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanlığı’nda “Anahtar Performans Göstergeleri” konulu eğitim semineri verilmiştir.

Doç. Dr. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu eğitim seminerinde özetle; Denetlenecek alana karar verildikten sonra doğru soruların sorulması ve kapsamın netleştirilmesinin önemine vurgu yaparak temel soruları aşağıdaki şekilde önermiştir:

1. Kamu kaynaklarının ekonomik kullanımına yönelik gerekli tedbirler alınmış mı?

2. Maliyetlerin artmasına neden olan faktörler nelerdir?

3. Vatandaş memnuniyetini sağlayan kaliteli hizmet verilen alanlar/süreçler hangileridir?

4. Hizmetlerin aksamasına ve zamanında sunulamamasına neden olan faktörler nelerdir?

5. Devlet-kamu politikaları verimli uygulanabiliyor mu?

6. Stratejik hedeflere ve amaçlara ulaşılabiliyor mu?

7. Devlet-kamu politikasının etkinsizleşmesine neden olan faktörler neler olabilir?

Bu temel soru setinin cevabına yönelik kuruma özel performans göstergelerinin belirlenmesine katkıda bulunmuştur.

Doç. Dr. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu’na kamuda uzaktan denetim teknikleri ve anahtar performans göstergelerinin belirlenmesine yönelik katkılarından dolayı teşekkür plaketi verilmiştir.