Üniversite-Sanayi İşbirliği Kapsamında Temaslar

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Akil Birkan Selçuk ve Doç. Dr. Kadir GÖK üniversite-sanayi işbirliği kapsamında TOTAMAK firmasına 12.09.2019 tarihinde bir ziyaret gerçekleştirmişlerdir. TOTAMAK, İzmir/Türkiye ve Monterrey/Meksika’ da kurulu iki üretim tesisi ve toplamda 600’ e yakın çalışanıyla Kuzey Amerika, Batı Avrupa, Güney Amerika ve Asya pazarlarına satış faaliyetinde bulunan makine tasarımı ve talaşlı imalat yapan bir firma olup, heyetimize Makine Mühendisi Tuğrul Soyusinmez tarafından firma faaliyet alanlarını içeren bir sunum gerçekleştirildikten sonra AR-GE elemanları ile tanışıp fabrika içindeki imalat ve test laboratuvarları gezilmiştir. Görüşme sonunda İzmir Bakırçay Üniversitesi ile ortak projeler gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir.