YÖK’ten ‘Engelsiz Üniversitelere’ Dikkat Uyarısı

Home / Haberler / YÖK’ten ‘Engelsiz Üniversitelere’ Dikkat Uyarısı
Foto_1
Foto_2

YÖK’ten, engelli öğrencilerin YKS tercihlerini yaparken mekanda, sosyokültürel faaliyetlerde ve eğitimde erişilebilirlik konularında öne çıkan üniversiteleri takip etmeleri önerisi geldi
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, “Bütün üniversitelerin tüm programlarının engelli öğrenciler için erişilebilir olması için gayret sarf ediyoruz ancak henüz tüm yükseköğretim kurumlarında yapısal ve içeriksel erişilebilirlik sağlanamadı. Dolayısıyla engelli öğrencilerin, tercihlerini yaparken ilgili üniversiteler ve programları hakkında güncel bilgileri takip etmeleri yararlı olur” dedi.
Tufan, üniversitelere, engellilere yönelik yaptıkları çalışmalar sonucunda, ‘mekanda erişilebilirlik’, ‘sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik’ ve ‘eğitimde erişilebilirlik’ alanlarında bayrak ödülleri verildiğine değindi.
Bayrak Ödülü (Turuncu Bayrak) verilen üniversiteler arasında ’mekanda erişilebilirlik’ alanında yapmış olduğu düzenlemeler ile İzmir Bakırçay Üniversitesi de bulunuyor.
Kaynak: Hürriyet