Turnitin Eğitim Toplantısı Duyurusu

Home / Duyurular / Turnitin Eğitim Toplantısı Duyurusu

Öğrenci tez, ödev ve projelerinde benzerlik (intihal) ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan web tabanlı sistem Turnitin programının kullanımı ile ilgili olarak, ULAKBİM EKUAL kapsamında “Turnitin Eğitim Toplantısı” planlanmıştır.

Tarih: 31 Ekim 2018 Çarşamba
Yer: Konferans Salonu
Saat: 10:00-12.00
Sunum: Techknowledge Eğitim Uzmanı Serdinç Kaya

Turnitin Eğitim Toplantısı Kapsamı:
Turnitin nedir? Nasıl Çalışır? Kapsamı ve özellikleri nelerdir?
Turnitin ile “intihal” farkındalığının oluşturulması
Turnitin kullanımı ile ilgili demo çalışması

Turnitin (Tez, Proje, Ödev) Benzerlik Belirleme Analiz Programı
Öğrencilerle, eğitimcileri aynı platformda buluşturan, belgelerin orijinalite kontrollerinin yapılmasını, eğitimcilerin bu belgeleri notlandırmasını sağlayan yazılımlarındandır.
Sisteme yüklenen tez, ödev, proje vb. çalışmalar çok geniş bir veri havuzdaki kaynaklarla otomatik olarak karşılaştırılır ve alıntılar, benzerlikler, usulsüz kaynak kullanımları tespit edilerek bir benzerlik raporu oluşturulur. Turnitin’in veri havuzunda akademik veritabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak, 200 milyondan fazla öğrenci ödevi ve 17 milyardan fazla web sayfası bulunmaktadır.