Teknokent ve Biyoteknoloji Temalı AR-GE Çalışmaları Yürütecek YENİ BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Home / SAĞLIK, KÜLTÜR ve SPOR HİZMETLERİ

Sağlık Hizmetleri

5510 Sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun tüm hükümlerinin 01.01.2012 tarihinde hayata geçirilecek olması nedeni ile ülkemiz sınırları içerisinde yaşayan tüm insanlar aynı kanunun 60. maddesinde belirtilen koşullarda Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınmıştır. Bu konudaki ayrıntılı bilgi için ‘’İzmir Bakırçay Üniversitesi Öğrenci Sağlık İşleri ve Sağlık Raporları Yönetmeliği’’ne bakınız.

Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi bünyesindeki Revir, mesai saatleri içerisinde acil ve hafif tedavi gerektiren sağlık hizmetleri için hizmet vermektedir. Üniversitemiz kampusu içerisindeki MEDİKO Sağlık Hizmetleri Merkezimizde; Uzman Tabip, Pratisyen Hekim, Psikolog, Hemşire, görev yapmaktadır.

İzmir’deki kamuya ait sağlık merkezleri ve telefon numaraları:

Ege Üniversitesi Hastanesi : 444 1 343

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi : (232) 412 22 22

Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi: 444 35 30

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi : (232) 244 44 44

Spor ve Sosyal Yaşam

Sağlık, Kültür ve Spor Dairemiz, Üniversitemizin ilgili birimleri ile öğrencilerinin ve çalışanlarının spor alanlarını ve hizmetlerini düzenler, öğrencilerin spor karşılaşmalarına katılımlarını destekler, üniversite dışı spor etkinliklerini planlar, bahar şenliği kapsamında spor etkinlikleri ve sosyal etkinlikler düzenler.

Öğrenci ve Çalışanlarımız ilgili alan ve tesisleri ; ‘’İzmir Bakırçay Üniversitesi Spor Tesisleri İşletme Yönergesi’’ne göre kullanırlar.

SPOR TESİSLERİMİZ

• Kapalı Spor Salonu
  • Sağlıklı Yaşam Merkezi
  • Halı Saha
  • Açık Basketbol-Voleybol Sahası
  • Tenis Kortu

Öğrenci Toplulukları

Öğrenci Toplulukları üniversitemizin misyonu doğrultusunda akademik çalışmaların yanı sıra öğrencilerin bedensel, zihinsel, kültürel, sanatsal gelişimlerini sağlamak ve bu alanlardaki yeteneklerini ve niteliklerini arttırmak amacıyla faaliyet göstermekte ve çalışmalarını bu çerçevede sürdürmektedirler. Kulüp ve topluluklar hakkında daha fazla bilgi için http://ogrencitopluluklari.bakircay.edu.trsayfasını takip edebilirsiniz.

Kargolar

Üniversitemiz ile Ptt Kargo arasında yapılan sözleşme kapsamında; çalışanlarımız ve öğrencilerimiz için indirimli Kargo hizmeti sağlanmaktadır.

Sorularınız için İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ile irtibata geçebilirsiniz.