Kampüste Faydalı Etkinlikler: Gitar Kursu

Home / Haberler / Kampüste Faydalı Etkinlikler: Gitar Kursu

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nde öğrenciler için başlatılan ücretsiz kültür ve spor etkinlikleri kapsamında gitar kursları düzenleniyor.

60 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen kurs, hafta içi her gün 10.00 ile 15.00 saatleri arasında düzenleniyor. Öğrencilerin beşer kişilik gruplara ayrıldığı kurs programında, her gruba 45 dakikalık eğitimler veriliyor. Öğrenci Etkinlik Ofisi’nde düzenlenen kursun programı öğrencilerin ders saatleri ile kurs saatlerinin çakışmaması için özel olarak ayarlandı. Menemen Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile düzenlenen kursta, Ali Aktaş eğitmenlik yapıyor. Kursun başladığı günden bugüne kadar nota eğitimi, vuruşlar, gitar tutuş pozisyonu ve teknik bilgileri öğrencilere aktaran Aktaş olmaları gereken yerde olduklarını kaydederek daha da ilerleyeceklerinin altını çiziyor. Kursların istediği gibi verimli ilerlediğini belirten Aktaş, öğrencilerin kurs sayesinde hayata bakış açısının, yaşama şeklinin, tarzının, stilinin de değişeceğini söyledi. Aktaş, ‘’Müzik insanların algısını değiştirir; gitar kursu zihinsel gelişime faydasının yanı sıra öğrencilerin duygusal anlamda daha da rahatlamasını sağlıyor.’’ dedi. Öğrencilerin kursa çok hevesli olduğundan bahseden Aktaş, son olarak, onların kurstan sonra motive olmuş ve enerjik bir şekilde ayrıldıklarını gözlemlediğini dile getirdi.