Teknokent ve Biyoteknoloji Temalı AR-GE Çalışmaları Yürütecek YENİ BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Home / Kampüste Faydalı Etkinlikler: Basketbol Kursu

İzmir Bakırçay Üniversitesi ile Menemen Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği Basketbol Kursları tüm hızıyla devam ediyor.

Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanlığı’nın ‘’Özel Bir Devlet Üniversitesi’’ olma yolunda organize ettiği öğrenciler için başlatılan ücretsiz eğitim kurslarından biri olan basketbol kurslarına öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği gözlemleniyor. Halk Eğitim Merkezi’nde görevli antrenörlerden olan Osman İmal tarafından verilen kurslar salı, çarşamba, perşembe ve cuma olmak üzere haftanın dört günü düzenleniyor. Yoğun ders dönemlerinden kalan zamanlarda öğrencilere basketbol eğitimi vermenin oldukça faydalı olduğunu düşünen İmal, kursların öğrencilere yeni çevre kazandırarak onların sosyalleşmelerine katkıda bulunduğunu söylüyor. Öğrencilere eğitim vermekten duyduğu memnuniyeti dile getiren İmal, öğrencilerin de kurslardan oldukça memnun kaldıklarını kaydederek ‘’ Eğitimlerin öğrenciler için fazlasıyla verimli bir etkinlik olduğunu söyleyebilirim; motivasyonları artıyor, okula iştahlı geliyorlar ve daha düzenli, daha sistemli, daha iştahlı bir hayat yaşıyorlar.’’ dedi. İmal ayrıca basketbol sayesinde öğrencilerin daha sağlıklı ve zinde bir vücuda kavuştuklarını vurgulayarak kursların öğrencilere fayda sağlamaya tüm hızıyla devam edeceğini belirtti.

Gün içerisinde farklı saatlerde düzenlenen üç farklı oturumdan oluşan eğitimlerin saatleri, başvuran öğrencilerin derslerden arta kalan zamanlarındaki uygunluk durumları dikkate alınarak belirlendi. Başladığı ilk günden bu yana yaklaşık bir aydır devam eden eğitimlerin ilk oturumu Sinema Salonu’nda düzenlenmişti. Eğitmen ile öğrencilerin tanıştıkları ilk toplantıda öğrencilere basketbolun tarihçesi hakkında bilgiler verilerek oyunun temel kuralları anlatılmıştı. Sonraki oturumlarında uygulamalı eğitime geçilen kurslar E Blok’ta bulunan Kapalı Spor Salonu’nda devam ediyor.  Gerekli malzemelerin üniversite tarafından tedarik edildiği kurslara öğrencilerin ek olarak hiçbir malzeme getirmesi gerekmiyor. Öğrencilerinin yeteneklerinin ölçülerek eğitim programının belirlendiği kurslarda, öncelikle ısınma ve esneme-germe eğitimleri alan öğrenciler bugüne kadar duruşlar, paslaşma, top sürme, serbest atış, şut tekniği ve turnike olmak üzere basketbolun temel unsurlarından birçoğunu öğrendiler.