Home / Haberler / İzmir Bakırçay Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2018-2019 Eğitim Dönemi’nde Dokuz Eylül Üniversitesi’nin desteğiyle 30 öğrenci ile kapılarını aralıyor.

İzmir’in kuzeyinde bir Tıp Fakültesi kurmayı amaçlayan Bakırçay Üniversitesi sağlık alanındaki hedefine 2018 yılı itibari ile ulaşarak yeni bir başarıya daha imza attı. Rektör Berktaş’ın Tıp Fakültesi’nin bu yıl açılmasıyla ilgili çalışmaları sonuç verdi. Dokuz Eylül Üniversitesi ile yapılan protokol ile Fakülteye bu yıl öğrenci alınması kararlaştırıldı. Tıp Fakültesi 25.05.2018 tarih ve 30431 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 26.03.2018 tarihli ve 2018/11593 sayılı kararname ile İzmir Bakırçay Üniversitesi Tıp Fakültesi 30 kontenjan verilerek kurulmuştu. Üniversitemizin Tıp Fakültesi öğrencilerinin ilk 3 yıl Dokuz Eylül Üniversitesi desteği ile eğitim görmesine karar verildi. Bu yıl ilk defa öğrenci alacak olan Üniversitemizin doktor adayı öğrencileri akademik eğitimlerini geçici süre ile iki Üniversitenin ortaklığı ile yürütecekler. Üniversitemizin Tıp Fakültesi öğrencileri uygulamalı derslerini ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde alacaklar.

Öğrencilerimize en iyi olanaklarla eğitim vereceklerine inandığımız Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimine, Tıp Fakültesi açma çalışmalarını kararlılıkla yürüttüğümüz bu süreçte desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.