İzmir Bakırçay Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinden Büyük Başarı

İzmir Bakırçay Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden 6 farklı grup, TÜBİTAK'ın prestijli destek programlarından olan 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK 2209-A kapsamında desteklenmeye layık görülen gruplar arasında yer alan öğrencilerimiz, çeşitli alanlarda önemli projelere imza attılar:

1. Kronik Böbrek Yetmezliği Tespiti İçin Nitelik Seçimine Dayalı Jenerik Bir Model Önerisi
    • Öğrenciler: Simay Türküsay, Yağmur Sude Şengül, Dilara Kara
    • Danışman: Doç. Dr. Murat OTURAKÇI
  2. Meme Kanseri Teşhisi İçin Nitelik Seçime Dayalı Jenerik Bir Arayüz Tasarımı
    • Öğrenciler: Esra Durmuş, Emirhan Ekinci
    • Danışman: Doç. Dr.  Murat OTURAKÇI
  3. Tekstil İşletmelerinde Karşılaşılan Tehlikelerin Entegre Risk Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi Ve Genellenebilir Arayüz Tasarımı
    • Öğrenciler: Gülbin Oktay, Özge Melisa Uğurcuklu, Batıkan Kumru
    • Danışman: Doç. Dr. Murat OTURAKÇI
  4. Bulanık En İyi En Kötü Yöntemi, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bulanık VIKOR Kullanılarak Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Yeri Seçimi: İzmir Karşıyaka Örneği
    • Öğrenciler: Zafer Yılmaz, Furkan Emir Arslan, Gürkan Karaca, Efe Avcı (Coğrafya Bölümü)
    • Danışman: Doç. Dr. İlker GÖLCÜK
  5. Endüstri 4.0 Kriterleri ile İnsan Kaynakları Yönetiminin Yeniden Şekillendirilmesi: AHP ve Matematiksel Programlama ile Etkin Takım Oluşturma
    • Öğrenciler: Emine Nur CAN, Aleyna DAHAK, Ceren TORUN, Melek Berivan YAKUT
    • Danışman: Doç. Dr. İlker GÖLCÜK

TÜBİTAK 2209-B programı dahilinde de desteklenen proje:

Perakende Sektöründe Müşteri Segmentasyonu

Bu başarılar, öğrencilerimizin azimli çalışmalarının ve üst düzey akademik yeteneklerinin bir göstergesidir. Kendilerini bu zorlu süreçte destekleyen akademik danışmanlarına ve bölüm hocalarına da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İzmir Bakırçay Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerini bu değerli başarılarından dolayı gururla tebrik ediyor, gelecekteki çalışmalarında da aynı başarı ivmesini sürdürmelerini diliyoruz.