1st COMETA General Meeting Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

CERN’de çalışan bilim insanlarından oluşan COMETA grubunun “1st COMETA General Meeting” toplantısı üniversitemiz ev sahipliğinde  28-29 Şubat ve 1 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşti. Toplantıya 26 ülkeden 56 bilim insanı fiziksel katılım sağladı ayrıca  CERN’den çevrimiçi yoğun bir katılım gerçekleşti. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Berktaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya, Higgs bozonu başta olmak üzere ikili Higgs bozon durumları, çoklu bozon ölçümleri için yeni teknikler ve makine öğrenmesi yardımıyla sonuçların geliştirilmesi gibi güncel konularda çeşitli konuşmalar verildi. Ülkemizde ilk defa CERN’den bu yoğunlukta katılımın gerçekleştiği toplantı büyük verimlilik ve başarı ile sonuçlandı.