BAKIRÇAY'dan Haberler

Block4SME Projesi Açılış Toplantısı Atina'da Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Erasmus+ programı tarafından desteklenen ve üniversitemizin de partneri olduğu, 2023-1-CY01-KA220-VET-000151955 sözleşme numaralı "Gearing Up Smes For Value Chain Digitalization Through Blockchain-Based Distributed Trust- Block4SME" projesi, Belçika, Yunanistan, Kıbrıs, Sırbistan ve ülkemizden partnerlerin katılımıyla Atina’da gerçekleştirilen açılış toplantısı ile uygulanmaya başlandı.

Üniversitemiz adına proje ekibinde görev alan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Abdülkadir HIZIROĞLU ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan ER’in katılım gösterdiği açılış toplantısında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ’ler) görünümünü en gelişmiş blok zinciri teknolojisi aracılığıyla yeniden şekillendirmek için 2 yıl sürecek bir yolculuğun ilk adımı atıldı.

Blok zinciri çözümlerinden yararlanarak geleneksel iş süreçlerinde devrim yaratmayı, iş birliğini teşvik etmeyi ve KOBİ'lerin giderek dijitalleşen bir dünyada gelişmeleri için benzeri görülmemiş fırsatlar sunmayı amaçlayan projenin açılış toplantısında katılımcılar, projenin stratejik yol haritasını ana hatlarıyla belirlemek üzere istişare ettiler. Teknoloji entegrasyonu, iş birliğine dayalı girişimler ve KOBİ'lerin karşılaştığı benzersiz zorluklarla başa çıkmaya yönelik çözümler geliştirilmesi istişare edilen başlıca konular arasında yer aldı.

Proje hakkında detaylı bilgi için;

Proje Web Sitesi:  https://www.block4sme.training/

Proje Sosyal Medya Hesapları: