"İnovasyon Kampı" ve "Bir Fikrin Mi Var Bakırçaylı?" Proje Yarışması Gerçekleştirildi

Bakırçay Tekmer ile Girişimcilik Atölyesi ve Yarışmalar Koordinatörlüğü iş birliğinde 11 Aralık’ta birbirinden değerli konukların misafir olduğu teknoloji, inovasyon ve girişimcilik başlıklarında oturumlar gerçekleştirildi.
İnovasyon Kampı’nda öğrenci toplulukları ile iş birliği kapsamında etkinliğe özel hazırlanan etkileşimli aktiviteler gerçekleştirildi.

Dans ve Müzik Topluluklarının birlikte gerçekleştirdiği "Vals Gösterisi" ile başlayan; diğer toplulukların fuaye alanında herkese açık organize ettiği etkinlikler şu şekildedir;

• Bakırçay IEEE, Etkileşimli Oyunlar ve Networking
• Bakırçay Mühendishane, Networking Etkinliği
• Sağlık Yönetimi Topluluğu, VR Gözlük Destekli Etkileşim
• Oyun Topluluğu, Monitör Destekli Etkileşimli Oyunlar
• Bakırçay YBS Topluluğu, Yazılım Kod Tabanlı Simülasyonlar
• Girişimci Liderler Topluluğu, Mülakat Simülasyonları gerçekleştirdi.

12 Aralık’ta alanında uzman akademisyen ve iş dünyası temsilcilerinin jüri üyesi olduğu; birbirinden eşsiz 10 projenin fikirlerini yarıştırdığı “Bir Fikrin Mi Var Bakırçaylı?” proje yarışması gerçekleştirilmiştir.

Yarışma öncesi finale kalan yarışmacılara “Proje Yazma ve Pazarlama Planı Hazırlama Eğitimleri” Öğr. Gör. Dr. Bahar TAŞAR tarafından;
“Pazar Araştırması ve Rakip Analizi Eğitimi” Öğr. Gör. Ezgi DELEN tarafından verilmiştir.

Proje yarışması kapsamında;

1. Olan Proje: TIP-PARTUM
Proje Adı: YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ NST
Ekip Üyesi: Barış ÇETİNAY – Tıp Fakültesi

2. Olan Proje: BTF EL PROTEZ TEKNOLOJİLERİ
Proje Adı: GELİŞTİRİLMİŞ AKTİF DOKUNMA VE SICAKLIK SENSÖRLÜ GÜNLÜK HAYATTA KOLAY KULLANIMA UYGUN BİYONİK EL SİSTEMİ
Ekip Üyesi: Artun ANDAÇ – Tıp Fakültesi
Eda Deniz ÇOBAN – Tıp Fakültesi

3. Olan Proje: DERMATEAM
Proje Adı: DERM AI
Ekip Üyesi: Cansu ARSLAN – Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencisi

Tüm davetlilerimize, katılımcılarımıza, finalistlerimize ve topluluklarımıza teşekkür ederiz.