BAKIRÇAY'dan Haberler

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Tarafından Geleneksel Türk Okçuluğu Uygulamalı Dersi Düzenlendi

İzmir Bakırçay Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından Geleneksel Türk Okçuluğu uygulamalı dersi 03.11.2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Yeni Eğitim-Öğretim modeli kapsamında işlenen Tarih Araştırmaları dersinde Genel Türk Tarihi çalışmalarının nasıl yapılacağı konusunda öğrencilere bilgi verilmiştir.

Menemen Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü-Okçuluk Antrenörü Ulaş AKSOY tarafından Tarih Bölümü öğrencileri Geleneksel Türk Okçuluğu hakkında bilgilendirildikten sonra öğrenciler atış denemeleri yapmışlardır.

Ulaş Aksoy, ok ve yayın eski Türklerde çok önemli olduğunu vurgulamış, Türk Milletinin okçulukta mahir olduğunu ifade etmiştir. Geleneksel sporumuza sahip çıkılması ve bu sporun gelecek nesillere aktarılması yolunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ulaş Aksoy, aynı zamanda okçuluk sporunun fiziksel ve zihinsel faydalarından da bahsetmiştir.

Atalarımız tarafından büyük önem atfedilerek yaşatılan okçuluk bugün zihinsel gelişimde, göz koordinasyonunu sağlamada, vücut yapısını düzeltme ve geliştirmede fayda sağlayan bir spor dalı olarak ilgi görmektedir. Okçuluk zihnin ve bedenin terbiyesidir.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Daş ile Dr. Öğretim Üyesi Aybüke Güzay tarafından yeni eğitim-öğretim modelinde ilgili dersin öğrenciler için çok faydalı olduğu belirtilmiş ve ilgili ders kapsamında saha araştırmalarının da yapılacağı vurgulanmıştır.