Türkiye'de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği (KABEV) Projesinde Uygulama Aşamasına Geçilmiştir

Dünya Bankası tarafından fonlanan, "Türkiye'de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi" Hazine ve Maliye Bakanlığının mali garantörlüğünde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı desteği ile T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı-Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. İzmir Bakırçay Üniversitesi A-B-C-D Bloklarının 18.600,00 m2 kapalı inşaat alanına sahip Enerji Verimliliği Tadilat İşi (EEPB/WB/MOEU/ REN-WORKS-P08) ihalesi 06.04.2023 tarihinde gerçekleştirilmiş ve yüklenici firma ile 05.05.2023 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. İzmir Bakırçay Üniversitesi A-B-C-D Blok Enerji Verimliliği Tadilat İşinin tamamlanma süresi 240 gün olarak belirlenmiştir.

KABEV Projesi ile Üniversitemizde gerçekleştirilecek olan aksiyonlar aşağıda belirtilmiştir.

• Bina arka cephe yalıtımı
• Bina arka cephelerde pencere değişimi
• Kütüphane hariç çatı alanının kenetli çatı ile değişimi
• LED armatürler değişimi (derslik, ofis, koridorlar ve kütüphane), koridor ve WC’ler için hareket sensörü uygulaması, varlık sensörü ile aydınlatmanın kontrolü
• Büyük Misafir Otoparkına 424 panel, 231,08 kWp fotovoltaik enerji tesisi kurulması
• Isı Geri Kazanım Cihazlarının endirekt evaporatif soğutma cihazı ile değişimi
• Ana giriş kapılarına rüzgarlık eklenmesi
• HVAc otomasyonu (VRF ve Havalandırma cihazlarının ana bilgisayar üzerinden kontrolü, varlık sensörü ile VRF iç ünitelerin kontrolü, enerji izleme sistemi kurulması)
• ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi altyapısının kurulması
• 28 adet dersliğe havalandırma cihazı eklenmesi

26 Mayıs 2023 tarihinde, İzmir Bakırçay Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Genel Sekreter Osman Ülgen, Ekolojik Üniversite Koordinatörü Öğr. Üyesi Dr. Tarkan Akderya, Yapı İşleri Daire Başkanı Osman Kılıç ve Öğr. Gör. Gülbahar Tabakoğlu’nun katılımıyla yüklenici firma olan "Turyapı Grup İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti ve danışmanlık firması olan TÜMAŞ – Exergia- Atlas İş Ortaklığı ile “KABEV projesi toplantısı düzenlenmiştir.

KABEV Projesi Çevresel ve Sosyal Yönetim Planına ulaşmak için Tıklayınız...