BAKIRÇAY'dan Haberler

Joint Dialog Paradigm-United Nations Toward Better Internationalization

Erasmus+ Programının tanınırlığını ve desteklenen projelerin görünürlüğünü artırmak, Programdan henüz yararlanmamış kişileri Erasmus+ Programından yararlanmaya teşvik etmek, proje sahibi kurumların projelerini yaygınlaştırmalarına destek olmak amacıyla 2018 yılından beri her yıl Ekim ayı içerisinde düzenlenen Erasmus Günleri (#ErasmusDays) kapsamında bu yıl Üniversitemizde ‘’Gençler için AB Fırsatları ve Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı’’ ve öğrencilerimize yönelik masa tenisi turnuvası etkinlikleri düzenlenmiştir.

14 Ekim 2022 Cuma günü E Blok Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Erasmus+ faaliyetlerine ilgi duyan öğrencilerimize Erasmus+ gençlik hareketlilikleri kapsamında bilgilendirme yapıldı. Program Uluslararası İlişkiler ve Değişim Programları Koordinatörü Doç. Dr. Öznur ÖZDAMAR GIOVANIS’in konuşmasıyla başladı. Ardından Değişim Programları Koordinatörü Dr. Özlem GÜL tarafından Avrupa Gençlik Programları hakkında faydalı bilgiler aktarıldı.

Gençlik Değişimleri (KA152), Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği (KA153), Gençlik Katılımı (KA154) projeleri hakkında bilgilendirmeler yapılan toplantıda projelerin amaçları, hedef kitlesi, başvuru koşulları ve bütçe kalemleri hakkında detaylar paylaşıldı. Dahil Etme ve Avrupa Dayanışma Programı (ESC) faaliyetlerinin de tanıtıldığı toplantıya Eurodesk sunumu ile devam edildi.

AB gençlik fırsatları ile ilgili detaylı sunumların yapıldığı etkinlikte aynı zamanda Erasmus+ programından ve çeşitli gençlik fırsatlarından yararlanan öğrencilerimizin deneyimleri de paylaşıldı. Soru-cevap şeklinde geçen etkinliğin son bölümünde Erasmus hareketliliğine ilgi duyan öğrencilerimiz daha önce etkinlikten faydalanan öğrencilerimizden merak ettikleri konular hakkında bilgi alma fırsatı yakaladılar.

Erasmus günleri kapsamında etkinliklere öğleden sonra E Blok 2. Kat Gençlik Ofisi’nde öğrencilerimize yönelik düzenlenen masa tenisi turnuvası ile devam edildi. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği turnuvada kazanan öğrencilere madalya verildi.