BAKIRÇAY'dan Haberler

Tüm Avrupa’da “Avrupa Gençlik Yılı- #EYY2022” olarak belirlenen ve Avrupa çapında gençlerin geniş katılımıyla kutlanması planlanan 2022 Avrupa Gençlik Yılı kampanyası kapsamında; Üniversitemiz ile Atatürk Gençlik Merkezi iş birliğinde düzenlenen ‘’Gençler için AB Fırsatları ve Yeşil Girişimcilik’’ programı Büyükelçi Sayın Naciye Gökçen KAYA, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Murat ESKİCİ ve Rektör Yardımcımız Sayın Alparslan Kadir DEVRİM’in katılımlarıyla gerçekleşti.

Uluslararası İlişkiler ve Değişim Programları Koordinatörlüğü organizatörlüğünde Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Gençlik Fırsatları Oturumu, Yeşil Girişimcilik ve Dijital Gençlik atölye çalışmalarıyla birlikte kariyer sohbetleri gerçekleştirildi. Gençlik alanında Avrupa fırsatlarının tanıtıldığı etkinliklerde Yeşil Girişimcilik ve Dijital Gençlik çalışmaları konularında alanında uzman kişilerden bilgi alma fırsatı yakalayan öğrencilerimiz etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlik çalışmaları, Gençlik Merkezi çalışmaları, gençlik kamplarının yanı sıra AB gençlik fırsatları ile ilgili detaylı sunumların yapıldığı etkinlikte aynı zamanda Erasmus+ programından ve çeşitli gençlik fırsatlarından yararlanan öğrencilerimizin deneyimleri de paylaşıldı. Atölye çalışmaları kapsamında düzenlenen çekilişle bir öğrencimiz İspanya’da bu yaz düzenlenecek olan bir etkinliğe katılım hakkı kazandı.

Gençlik çalışanı Eğitmen Aytaç UZUNLAS’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Kariyer Sohbetleri etkinliği kapsamında Büyükelçi Sayın Naciye Gökçen KAYA, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Murat ESKİCİ ve Rektör Yardımcımız Sayın Alparslan Kadir DEVRİM üniversitemizden gençlerle buluştu. Soru-cevap şeklinde düzenlenen etkinlik sayesinde öğrencilerimiz konuklarımızın kariyer yolculukları hakkında merak ettiklerini öğrenme fırsatı yakaladılar.

Paydaşlarımız ile Büyükelçi Sayın Naciye Gökçen KAYA, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Murat ESKİCİ ve Rektör Yardımcımız Sayın Alparslan Kadir DEVRİM’e verdikleri desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.