BAKIRÇAY'dan Haberler

Üniversitemiz 2021-2022 Bahar Yarıyılı Eğitim- Öğretim Dönemi açılış törenini konferans salonunda gerçekleştirildik. Törene Üniversitemiz üst yönetimi, akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimizin yanı sıra Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan başta olmak üzere Menemen İlçe Protokolü de katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Üniversitesi’mizin tanıtım filmi gösterildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Berktaş’ın konuşmaları ile devam eden tören programında Üniversitemiz hakkında bilgilendirici noktalara değinildi. 2022-2026 Stratejik Planında yer alan içeriklere değinen Berktaş, halihazırda çalışmalarına başlanılan; Sağlık ve Teknoloji Alanında İhtisaslaşmış Üniversite Adaylığı, Akıllı Üniversite Kampüsü, Doğa ve Çevreye Saygılı Sürdürülebilir Kampüs, Engelsiz Üniversite ve Mesleki Uygulama Ağırlıklı Akredite Programları hakkında bilgiler verdi.

Yapılan protokoller sonucu Üniversitemiz bünyesine kazandırılan Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Menemen Meslek Yüksekokulu, Seyrek Yabancı Diller Yüksekokulu ve Karşıyaka TEKMER’in yanı sıra proje aşamasında olan Örnekköy Teknokent hakkında bilgiler veren Berktaş Üniversitemiz kampüsünde yapımı devam eden merkezi derslikler ve yapılması planlanan Seyrek MERLAB projelerine de değindi.

Konuşmalarına Öğretim Üyelerine seslenen Berktaş, “Her öğrencinin hayatında önemli izler bırakacağınızı unutmayın. Bu izin olumlu ya da olumsuz olmasının sizin elinizde olduğunu hatırlayın. Her insan kendi saygınlığını kendisi yaratır. Mesleğinizin gücüne inanın, önce kendinizi ve işinizi sevin. Siz işinizi ne kadar çok severseniz öğrencileriniz de sizi o kadar çok sevecektir. Yaşam boyu öğrenme felsefesini içselleştirin ki izlenebilir ve çağdaş olabilesiniz.” tavsiyelerinde bulundu.

Öğrencilerini Üniversitenin varlık nedeni olarak gören Berktaş, “Başarısızlıktan korkmayın, mücadele edin, hatalardan ders alın, insanlar hatalarından daha çok şey öğrenir. Fikirlerinizi sunun. Unutmayın, okulları geliştiren sizlersiniz. Sizin önerilerinizle birlikte çok yaratıcı çalışmalar yapabileceğimizi unutmayın. Sevgide özgürlük, saygıda zorunluluk vardır, bunu asla unutmayın. Karşınızdaki her kimse ve her ne yapıyorsa kendi alanında kaldığı ve size zarar vermediği sürece sadece saygı duyun. Hangi inanç veya ideolojiyi benimserseniz benimseyin, öyle bir yaşam sürün ki, savunduğunuz ideoloji ya da inanç sizinle gurur duysun, sizden utanmasın.” sözleri ile Bakırçay öğrencilerine seslendi.

İzmir Bakırçay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü öğrencilerimizden Esin Altıntaş’ın Rektörümüz Berktaş’a hazırladığı karakalem çalışmasını takdim etmesinin ardından Akademik Yükselme Töreni’ne geçildi. Prof. Dr. Özge Tüzün, Doç. Dr. Gülbin Ergin, Doç. Dr. Fatih Sünbül ve Doç. Dr. Kader Mert’e cübbelerini Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Berktaş ile Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Prof. Dr. Abdulkadir Hızıroğlu ve Prof. Dr. Alparslan Kadir Devrim takdim etti.

Program Rektörümüz Berktaş’ın, Üniversitemizin açılışından günümüze kadar göstermiş oldukları özverili çalışmaları nedeniyle Rektör Yardımcılarımız Erbaycu, Hızıroğlu ve Devrim ile Özel Kalem Müdürümüz Serdar Demirci’ye çiçek takdim etmesi ile sona erdi.