BAKIRÇAY'dan Duyurular

2022 YKS Ek Yerleştirme ile Üniversitemizi Kazanan Öğrencilerin Dikkatine

Duyuru Tarihi : 27 Eylül 2022

Sevgili Öğrencimiz,

PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 25 - 28 Eylül 2022 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında açılacak olan ‘Üniversite E-Kayıt’ seçeneğini tıklayarak, gerçekleştirebilirsiniz.

Elektronik kayıt işlemlerini tamamlayan ve kayıt olduklarını gösterir barkodlu çıktıyı alan adaylarımızın Üniversitemize gelmeleri veya belge getirmeleri gerekmemektedir. Elektronik kayıt yaptıramayan adaylarımızın ise 26 - 30 Eylül 2022 tarihleri arasında Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na lise diploması veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ile şahsen başvuruda bulunarak kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

E-Devlet Üzerinden Kayıt için Tıklayınız

2022 – 2023 eğitim – öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrenciler ders kaydı yaptırmayacak olup, güz dönemi ders kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır. Öğrenciler 2022 – 2023 eğitim – öğretim yılı bahar yarıyılında ders kayıtlarını kendileri yapacaklardır.

Üniversitemiz 2022 - 2023 Eğitim - Öğretim Yılı Akademik Takvimine Ulaşmak İçin Tıklayınız.

* Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya ek sınavlar sonucunda mezun olacak olan öğrenciler ile daha önce ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da kayıtları 26 - 30 Eylül 2022 tarihleri arasında şahsen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvuruda bulunmaları halinde geçici olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerin kesin kayıtları, mezun olduklarını belirten resmi yazı veya diplomaları ile 31 Aralık 2021 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına müracaat etmeleri halinde yapılacaktır. 31 Aralık 2021 tarihine kadar mezun olduklarına dair resmi yazı veya diplomalarını ibraz etmeyen öğrencilerin geçici kayıtları silinerek kesin kayıt işlemi yapılmayacaktır.

Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir. Ancak, birinci öğretim veya açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken Üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler kayıt yaptırdıkları programın katkı payını kendileri ödeyeceklerdir. Bu kapsamdaki öğrencilerimizin bulundukları yerdeki en yakın Vakıfbank ATM'lerinden veya internet şubesinden 07 Ekim 2022 tarihine kadar katkı payını yatırması gerekmektedir. Aksi halde 2022-2023 eğitim - öğretim yılı güz yarıyılı için ders kaydı yapamayacak ve öğrencilik haklarından yararlanamayacaktır.

2022-2023 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olan dönemlik katkı payı ücretleri için tıklayınız.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.