BAKIRÇAY'dan Duyurular

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıt İşlemleri

Duyuru Tarihi : 19 Eylül 2022

*2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz dönemi ders kayıt işlemleri 19-23 Eylül 2022 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi UBYS (https://ubys.bakircay.edu.tr/) üzerinden yapılacaktır.

*Herhangi bir yükseköğretim kurumunda veya bir açık öğretim programında kayıtlı iken Üniversitemize ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler ile zorunlu hazırlık sınıfından başarısız olan ve tekrar hazırlık sınıfı eğitimi alacak olan öğrenciler katkı payı ödeyeceklerdir. Katkı payı ödemeleri, 19-23 Eylül 2022 tarihleri arasında herhangi bir Vakıfbank ATM'sinden, Vakıfbank mobil bankacılık üzerinden veya internet şubesinden yapılacaktır. Bu durumdaki öğrenciler katkı payı ödemesini yaptıktan sonra UBYS üzerinden ders kaydı yapabilirler. Aksi halde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz dönemi için ders kaydı yapamayacak ve öğrencilik haklarından yararlanamayacaktır.

***Normal örgün öğretimde (birinci öğretim) okuyan Şehit ve Gazi eş ve çocukları ile engelli öğrenciler öğrenimleri boyunca katkı payından muaftırlar.

***Değişim programları veya özel öğrenci statüsünde Üniversitemizde öğrenim gören öğrenciler katkı payını kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumuna ödeyeceklerdir.

*Üniversitemize kesin kayıt yaptıran birinci yarıyılı okuyacak öğrencilerimizin ders kayıtları (Güz Dönemi) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Ancak katkı payı ödemesi gereken öğrencilerin, 23 Eylül 2022 mesai bitimine kadar katkı payını ödememeleri durumunda ders kayıtları silinecektir. Derse kayıtlanma işlemleri Üniversitemizin Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi’ne göre yapılacaktır.

►UBYS üzerinden ders kayıt işlemleri nasıl yapılır?
►Vakıfbank aracılığı ile katkı payı ödemesi nasıl yapılır?
►2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimine Ulaşmak İçin Tıklayınız
►İzmir Bakırçay Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi için Tıklayınız
►2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Dönemlik Katkı Payı Ücretleri İçin Tıklayınız
►Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız