BAKIRÇAY'dan Duyurular

2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) İle Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Dikkatine

Duyuru Tarihi : 07 Eylül 2022

Sevgili öğrencimiz,

İzmir Bakırçay Üniversitesi ailesinin bir üyesi olma tercihiniz nedeniyle sizleri tebrik ediyoruz. Üniversitemizdeki eğitim hayatınıza yönelik ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek, mutlu ve huzurlu bir öğrencilik geçirmeniz için akademik ve idari kadromuz, yoğun bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Kayıt işleminizin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

DERS KAYIT VE KATKI PAYI

Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir. Mezun oldukları/olacakları önlisans programı haricinde birinci öğretim veya açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken Üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler kayıt yaptırdıkları programın katkı payını kendileri ödeyeceklerdir.(Vakıf Üniversitelerine kayıtlı olanlar hariç) Bu kapsamdaki öğrencilerimizin bulundukları yerdeki en yakın Vakıfbank ATM'lerinden veya internet şubesinden 30 Eylül 2022 tarihi 17:00’a kadar katkı payını yatırması gerekmektedir. Aksi halde 2022-2023 eğitim - öğretim yılı güz yarıyılı için ders kaydı yapılamayacak ve öğrencilik haklarından yararlanamayacaktır. Ders kayıtları otomatik olarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 08 - 12 Eylül 2022 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

Kayıt sürecini E-Devlet sistemi üzerinden tamamlayan öğrencilerimizden lise ve ön lisans diploması da dahil olmak üzere hiçbir belge talep edilmeyecektir.

Online kayıt işlemini yapamayan öğrencilerimizin kayıtları ise 09 - 14 Eylül 2022 tarihleri arasında mesai saati bitimine (17.00) kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na ön lisans diploması veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ile şahsen başvurmaları halinde yapılacaktır. 2022–2023 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı dersleri 26 Eylül 2022 tarihinde başlayacaktır.

Kayıt tarihi itibariyle kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya staj sonucunda mezun olacak olan öğrenciler, için geçici kayıt yapılacak olup bu öğrenciler bahar yarıyılı başlangıcına kadar (14 Şubat 2022) mezun olduklarını belirten resmi yazı veya ön lisans diplomaları ile şahsen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na başvuruda bulunarak asıl kayıtlarını yaptırabileceklerdir. 13 Şubat 2023 tarihine kadar mezun olduklarına dair resmi yazı veya diplomalarını ibraz etmeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir.

* DGS ile Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler kazandıkları programın 1. sınıfından başlayacak olup ders kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

Kayıt İşlemlerinde İstenilecek Belgeler

• DGS yerleştirme sonuç belgesi
• Ön lisans diplomasının veya mezuniyet belgesinin aslı

Kayıt İşleminden Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Hususlar

1- Daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış olduğunuz derslerin intibakı için; Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi gereğince muafiyet talebinde bulunabilir." Başvuru yapmak için Ders Muafiyet Bildirimi Formu ile başarmış olduğunuz dersleri gösteren onaylı transkript belgenizi ve ders içeriklerinizi kaydınızın bulunduğu Fakülteye şahsen teslim edebilirsiniz.

2- Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir. Ancak birden fazla yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan normal öğretim öğrencileri katkı payı ödeyeceklerdir. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi İçin Tıklayınız.