BAKIRÇAY'dan Duyurular

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Başvuruları Sonucunda Yedek Listeden Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Kayıt İşlemleri

Duyuru Tarihi : 29 Ağustos 2022

2022-2023 eğitim-öğretim yılında Üniversitemize uluslararası öğrenci başvuruları sonuçlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazanan uluslararası öğrenci adayları, kayıtlarını 2-5 Eylül 2022 tarihleri arasında Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na aşağıda istenilen belgeler ile şahsen veya noter onaylı vekilleri vasıtasıyla başvuruda bulunarak kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Yedek Listeden Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenci Aday Listesi İçin Tıklayınız.

2022-2023 eğitim-öğretim yılı dersleri 26 Eylül 2022 tarihinde başlayacaktır. Yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrenciler ders kaydı yaptırmayacak olup, öğrenim ücretini ödeyen öğrencilerin güz dönemi ders kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

Üniversitemiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimine Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Uluslararası öğrenciler kayıt yaptırdıkları programın öğrenim ücretini kendileri ödeyeceklerdir. Öğrencilerin herhangi bir Vakıfbank ATM'sinden veya internet şubesinden 19-23 Eylül 2022 tarihleri arasında öğrenim ücretini ödemesi gerekmektedir. Aksi halde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı için ders kaydı yapılmayacak ve öğrencilik haklarından yararlanamayacaktır.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitim Ücretleri İçin Tıklayınız.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemize kayıt hakkı kazanan Uluslararası öğrenci adayları kayıt yaptırdıkları programlarda derslerine başlayabilmek için C1 düzeyinde Türkçe dil yeterliliğine sahip olduklarını belgelendirmek zorundadır. Üniversitemizde eğitim dili Türkçe olan bir programa kayıt yaptıran ancak Türkçesi yetersiz veya Türkçe yeterliğe ilişkin bir belgesi olmayan öğrenciler, kayıt yaptırdığı akademik yılın başında DİLMER tarafından yapılan Türkçe Yeterlik Sınavına girmek zorundadır. Bu sınavdan 70 (yetmiş) puan (C1) ve üzeri alan öğrencilerin Türkçesi yeterli kabul edilir ve kayıtlı olduğu programda eğitimine başlarlar. Türkçe Yeterlik Belgesi olarak kayıt tarihi itibariyle son iki yıl içinde alınmış olan Yunus Emre Enstitüsü belgeleri geçerlidir.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı DİLMER Ücretleri İçin Tıklayınız.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce) ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (İngilizce) programına yerleşen öğrencilerimiz için 19-20 Eylül 2022 tarihlerinde Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlilik ve Muafiyet Sınavı yapılacaktır. Yapılacak sınavdan başarısız olan öğrencilere 1 yıl süreli Zorunlu Hazırlık Programı uygulanacaktır. Detaylı bilgiler için Yabancı Diller Yüksekokulu’nun web sayfasındaki duyuruları takip ediniz.

Üniversitemiz bünyesindeki bütün programlarda okutulmakta olan ortak zorunlu derslerden Yabancı Dil I (İngilizce) dersi için yapılacak olan Yabancı Dil I (İngilizce) muafiyet sınavı 10 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olup, sınava yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz katılabileceklerdir. Sınav ile ilgili duyuru ve detaylı bilgiler için Yabancı Diller Yüksekokulu’nun web sayfasındaki duyuruları takip ediniz.

 

Kayıt için gerekli belgeler:

a) Ortaöğretimini Türkiye Cumhuriyeti dışında tamamlayan adaylar için yurt içinde il milli eğitim müdürlüklerinden, yurt dışında ise eğitim müşavirlikleri/ataşeliklerinden alınacak denklik belgesi,

b) Mezun durumda olan adayların lise diplomasının aslının noter ya da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği / Konsolosluğundan onaylı Türkçeye çevrilmiş örneği, (Lise son sınıfta okumakta olan adaylar mezun olabileceğine dair onaylı belge getireceklerdir)

c) Transkript / Not Durum Belgesinin aslının noter ya da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği/Konsolosluğundan onaylı Türkçeye çevrilmiş örneği,

ç) Pasaport veya resmi makamlardan alınan kimliğinin aslı,

d) Fotoğraf (Pasaport fotoğrafı niteliklerine uygun fotoğraf sisteme yüklenmesi zorunludur)

e) Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen Üniversitelere ait yüz yüze yapılan ve doğrulama kodu bulunan Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) sonuç belgesi,

f) Ortaöğreniminin tamamını KKTC liselerinde bitiren KKTC uyruklu adayların GCE AL sınav sonuç belgesinin aslı,

g) Yabancı Dil Yeterlik Belgesi (Varsa),

ğ) Türkçe Yeterlik Belgesi (Varsa),