YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin Başarısı

Yükseköğrenim Kurumu (YÖK) her yıl olduğu üzere, 2024 yılı kapsamında Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’nu kamuoyu ile paylaşmıştır. Bu rapor neticesinde Üniversitemiz, 3 temel başlıkta ilk 3 üniversite içerisinde kendine yer bulmuştur:

Ulusal Yayınlara Atıf Sayısı
2019-2023 yıllarında 201 üniversite arasından ulusal hakemli dergilerde kurum adresli yayımlanmış en az bir atıf almış yayını bulunmaktadır. Her bir üniversitenin geçmiş yıllara ait verisi dikkate alınarak hesaplama yapıldığında, ulusal yayınlara atıf sayısının arttırılması hususunda gelişim gösteren 36 üniversite arasında İzmir Bakırçay Üniversitesi ilk 3’te yer almaktadır.

Mezunların İş Bulma Süresi
Mezunların ay bazında yurt içi ilk iş bulma süresinin en kısa olduğu ilk yirmi üniversite arasında İzmir Bakırçay Üniversitesi 2’nci sırada kendine yer bulmuştur.

Karbon Ayak İzi
Kişi başı doğrudan karbon ayak izinin en düşük olduğu ilk yirmi üniversite arasında İzmir Bakırçay Üniversitesi 2’nci sırada kendine yer bulmuştur.