BAKIRÇAY'dan Haberler

Dünyanın En Etkin Bilim İnsanları Listesinde 3 Bakırçaylı Akademisyen Yer Aldı

Dünyanın en prestijli bilimsel yayınevi ve aynı zamanda veri tabanı sağlayıcılarından biri olan Elsevier ve Stanford Üniversitesinin iş birliği ile “Updated Science-Wide Author Databases of Standardized Citation Indicators” başlıklı araştırma neticesinde oluşturulan akademisyen listesi, her yıl güncel şekliyle kamuoyuyla paylaşılmaktadır.

Bu çalışma kapsamında 2024 yılı dâhil olmak üzere h-indeksi, yayın ve atıf bilgileri gibi faktörler kullanılarak akademisyen bazlı bilimsel etki endeksi oluşturulmuş ve tüm dünyada en etkin akademisyenler listesi yayımlanmıştır.

Listede İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden de 3 akademisyen yer almıştır. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İlker Gölcük ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Onur Doğan “Artificial Intelligence & Image Processing”, “Operations Research” ve “Information & Communication Technologies” alt alanlarında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Eleftherios Giovanis; “Artificial Intelligence & Image Processing”, “Economics” ve “Economics & Business” alt alanlarında ilgili akademisyen listesine girme başarısı göstermişlerdir. Akademisyenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz

Elsevier tarafından yayımlanan ilgili listelere ulaşmak için tıklayınız.