İzmir Bakırçay Üniversitesi Tıp Fakültesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'ndan Bir İlk

Kalp hastalıklarının girişimsel tedavileri konusunda ülkemizin en önemli kongrelerinden birisi olan Girişimsel Kardiyoloji Zirvesi, 23-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirildi. Türkiye Girişimsel Kardiyoloji Vakfı tarafından organize edilen kongre merkezine İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı anjiyografi laboratuvarından canlı yayınlar yapıldı. Canlı yayınlar esnasında anjiyografi laboratuvarındaki hekimler, hastalarına tedavilerini uygularken kongre salonundaki hekimler de onları izleyip uyguladıkları yöntemler hakkında sorular yönelttiler. Hekimler, yüksek riskli hastaların tedavisi konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Kardiyoloji Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. İlker Gül ve öğretim üyesi Doç. Dr. Oktay Şenöz tarafından koordine edilen ve konuk öğretim üyelerininde yer aldığı canlı yayınlarda, tüm dünyada uygulanılan güncel ve son teknoloji tedavi yöntemleri uygulamalı olarak meslektaşları ile paylaşıldı. İzmirden kardiyoloji alanında ilk kez bu çapta bir toplantıya canlı yayın yapıldı ve yayın süresince gerçekleştirilen operasyonlarda tam başarı sağlandı. İzmir Bakırçay Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı olarak yurt içi ve yurt dışı bilimsel faaliyetlerde aktif olarak yer alınmaya devam edileceği Anabilim Dalı başkanlığınca belirtildi.